Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

15η Επικοινωνία Αρχαίων Πύργων

15 Χρόνια Πύργοι στη Σίφνο

This post is also available in: enEnglish frFrançais

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, σε μια προσπάθεια για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού, αναβιώνουν κάθε χρόνο από το 2003 με την ενθουσιώδη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών, την επικοινωνία του δικτύου των αρχαίων πύργων-φρυκτωριών & ακροπόλεων της Σίφνου.

Δελτίο Τύπου:

15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ – ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ 2017

Στις 4 Ιουνίου αναβιώνουμε το αρχαίο σύστημα επικοινωνίας για 15η χρονιά και σας καλούμε να το ζήσετε μαζί μας!
Το αρχαίο σύστημα επικοινωνίας με Πύργους και Φρυκτωρίες αναβιώνει στη Σίφνο την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Περισσότεροι από 250 εθελοντές θα «ενώσουν» νοητά 86 σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πύργοι, Ακροπόλεις, Ιερά, Οχυρά, που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, αποκτούν ζωή και «σκοπό» για λίγα λεπτά το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιουνίου σε μία επετειακή αναβίωση που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια.
Μία εκδήλωση που αποτελεί παράδειγμα βιωματικής ιστορίας για μικρούς και μεγάλους, μοναδική προβολή του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού, που κινητοποιεί κατοίκους και επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από το τοπικό ραδιόφωνο «ΠΡΙΣΜΑ 91,8» και διαδικτυακά από το «Sifnos.net» με φωτογραφίες, videos από drones και τηλεφωνικές συνδέσεις με τα πιο απομακρυσμένα σημεία του νησιού!

Θα ακολουθήσει εκδήλωση – συνάντηση εθελοντών και συναυλία με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τους συνεργάτες του.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗΚΕΣ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου (Π.Σ.Σ.) και τον Δήμο Σίφνου και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «ΤΟ ΣΜΑΡΙ», την εταιρεία ΑΛΜΑ και τις τοπικές επιχειρήσεις Θεολόγου Βέλλη και Μιχάλη Σούλη.

Ιούνιος 04 2017

Details

Date: 04/06/2017
Time: 7:00 ΜΜ
Εκδήλωση Categories: , ,