Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΠΟΙ

Το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη στη Σίφνο

Ο Δήμος Σίφνου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στο πλαίσιο υλοποίησης του  Έργου «ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΠΟΙ: Σταυροδρόμια πολιτισμού στην ανατολική Μεσόγειο», το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, διοργανώνουν διήμερη εκδήλωση την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 με θέμα:

«Προβολή, Ανάδειξη και Προώθηση, της Αρχαίας Μεταλλευτικής – Μεταλλουργικής Κληρονομιάς»

Παρασκευή 3 Ιουνίου: Περιήγηση – Εκδρομή «Στα μονοπάτια των μεταλλείων του Αγίου Σώστη»

Μια ξεχωριστή περιήγηση-εκδρομή, που θα ξεδιπλώσει την πλούσια ιστορία της μεταλλευτικής – μεταλλουργικής δραστηριότητας της περιοχής του Αγίου Σώστη Σίφνου, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Λειψάνας – Άη Σώστη και θα σας δώσει τη δυνατότητα να βιώσετε μία μοναδική εμπειρία. Ακολουθήστε τα βήματα των αρχαίων, περπατήστε πάνω σε αρχαία σκαλοπάτια, απολαύστε μια ευχάριστη δραστηριότητα στη φύση και γνωρίστε την περιοχή των μεταλλείων του Άη Σώστη. Η περιήγηση ξεκινά από τον Καταβατό και καταλήγει στην εκκλησία του Αγίου Σώστη, όπου σύμφωνα με μελέτες, τα ορυχεία που βρίσκονται στα ανατολικά της εκκλησίας είναι από τα αρχαιότερα στον κόσμο (Πρώιμη Εποχή του Χαλκού), ενώ χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου στα κλασσικά χρόνια και ξανά τον 19ο και 20ο αιώνα.

Η κατάβαση θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα, ενώ η ανάβαση (επιστροφή) περίπου 1,5 ώρα. Μετά την πεζοπορία θα επισκεφθούμε το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», όπου θα μας περιμένουν καφές και σνακς καθώς και μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος «ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΠΟΙ».

Σημείο και ώρα συνάντησης: 10.00 π.μ. στον Καταβατό (δρόμος προς Χερρόνησο).

Μην ξεχάσετε καπέλο, αντηλιακό, σακίδιο με νερό και κάποιο σνακ (προαιρετικά μπατόν πεζοπορίας)

Ιούνιος 03 2022

Details

Date: 3 Ιουνίου
Time: 10:00 ΠΜ - 2:00 ΜΜ
Εκδήλωση Categories:
Website: Visit Event Website